IIS - Aanmaken well-known folder

Om deĀ validatie middels een bestand te kunnen uitvoeren, moet het bestand beschikbaar zijn op een specifiek pad van de webserver. Het is noodzakelijk dat het pad een hidden directory bevat, wat normaal wordt gedaan door een punt voor de naam te plaatsen. Windows Servers laten dit niet standaard toe. Je kunt dit op twee manieren oplossen. Zie hiervoor de onderstaande stappen:

Eindig met een punt

1. Maak een nieuwe map aan binnen het bestandsgedeelte van de (web)server en noem deze ".well-known.", vergeet niet om af te sluiten met een punt.
  2. De map is nu bereikbaar vanaf het internet, je hoeft alleen nog maar de bestanden erin te plaatsen.

Virtuele Map

1. Maak een map aan op de C-schijf, noem deze well-known en maak hier een map in aan genaamd pki-validation. Voorbeeld: C:\well-known\pki-validation
  2. Plaats het tekstbestand in de laatst aangemaakte map.
  3. Open de IIS Manager op de server, klik met je rechtermuisknop op je site en kies Add Virtual Directory...
  4. Vul als Alias .well-known in en bij Physical path vul je het pad in naar de map. Eerder genoemd voorbeeld: C:\well-known
  5. Eindig met de OK knop. De map en de inhoud functioneert nu naar behoren.