IIS - SSL certificaat installeren via Shell of Prompt

Dit is een aanvulling op de installatiehandleiding voor IIS. Gebruik deze handleiding alleen als het installeren van het certificaat via de interface niet werkt.

Installeren via PowerShell

1. Open PowerShell en zoek naar de vingerafdruk van het certificaat die je wilt gebruiken met de volgende opdracht:
    Get-ChildItem -path cert:\LocalMachine\My
    Kopieer en plak de vingerafdruk in een tekstverwerker, deze heb je later nodig.
  2. Maak een nieuwe https-binding aan voor de site, dit kun je doen met behulp van de volgende opdracht:
    New-WebBinding -Name "Default Web Site" -IP "*" -Port 443 -Protocol https
    Vergeet niet om de naam van de site en / of IP aan te passen naar je eigen gegevens.
  3. Wijs het certificaat toe aan het IP-adres van de site of gebruik 0.0.0.0 wanneer je het certificaat aan alle sites wilt binden. Gebruik de volgende opdracht:
    get-item cert:\LocalMachine\MY\7ABF581E134280162AFFFC81E62011787B3B19B5 | new-item 0.0.0.0!443
    Vergeet niet om de vingerafdruk aan te passen.

Installeren via Command Prompt

1. Open prompt en gebruik de volgende opdracht:
    appcmd set site /site.name: string /+bindings. [protocol=' string ',bindingInformation=' string ']
  2. Verander de veriabel site.name door de naam van de site waaraan je de binding wilt toevoegen. Variabel protocolstring is het protocol die je wilt wilt gebruiken en bindInformatie is een combinatie van het IP-adres en de hostheader.
  3. Om een ​​voorbeeld te geven: de volgende opdracht moet worden gebruikt om een ​​HTTPS-binding te maken voor een site genaamd Test voor alle IP-adressen op poort 443 zonder een hostheader:
    appcmd set site /site.name: Test /+bindings.[protocol='https',bindingInformation='*:443:']