Verhuizen server met SSL certificaat

Bij wijziging van server of provider moet het certificaat inclusief de private key overgezet worden naar de nieuwe server. Dit kan op de volgende manieren:

• Het certificaat inclusief de private key exporteren vanaf de oude server en installeren op de nieuwe server (handleidingen voor exporteren vindt u per webserver). Wees hierbij voorzichtig met het versturen van het certificaat; omdat u ook de private key verstuurt, is het risico op misbruik in het geval van onderschepping tijdens verzending aanwezig. Zorg er daarom voor dat u de private key op veilige wijze (versleuteld) verstuurt.
  • Zonder private key (bijvoorbeeld omdat de oude server niet meer bereikbaar is of vanwege het risico van verzending), kan een heruitgifte van het certificaat worden aangevraagd via ons Control Panel. Op basis van een nieuwe CSR vanaf de nieuwe server wordt het certificaat opnieuw uitgegeven. Deze optie heeft de voorkeur omdat de private key uniek en veilig blijft.