Controle domeinnamen in certificaat

Welke domeinnamen er in een certificaat staan kun je op verschillende manieren controleren.

SSLDecoder

Plak de inhoud van het ontvangen certificaat in de SSL Decoder.
Let op dat de gegevens beginnen met -----BEGIN CERTIFICATE----- en eindigen met -----END CERTIFICATE-----

Hierna zijn de opgenomen domeinnamen te bekijken in het veld 'Domeinen'.

Domeinen in certificaat tonen

SSLCheck

Wanneer het certificaat al is geïnstalleerd, kun je de inhoud bekijken met de SSLCheck. Als de domeinnaam is ingevoerd, zijn de opgenomen domeinnamen te bekijken in het veld 'Domeinen'.

Domeinen in certificaat tonen

Lokaal

Door het certificaat te openen kun je de gegevens in het certificaat bekijken. Onder Windows doe je dit door te dubbelklikken op het .crt bestand onder de tab Details -> Alternatieve naam voor onderwerp (Subject Alternative Name)

Domeinen in certificaat tonen

Control Panel

Ga naar het Control Panel en login. Ga naar het tabblad 'certificaten' en kies voor 'XLS' om alle gegevens te downloaden in Excel formaat. Hierin worden in de kolom Extra domeinen alle domeinnamen weergegeven.