Certificaat verlengen

Bij een verlenging ontvang je een nieuw certificaat op basis van dezelfde gegevens als het vorige certificaat, maar met een nieuwe start- en einddatum. De resterende looptijd van het oude certificaat wordt bij het nieuwe certificaat opgeteld. Dit geldt voor alle SSL certificaten, niet voor digitale handtekeningen.

Hoe kan ik een SSL certificaat verlengen?

Om een certificaat te verlengen log je in op je account via het Control Panel. Hier vind je een overzicht van jouw certificaten en kun je een certificaat verlengen. Je ontvangt je nieuwe certificaat per e-mail, ook kun je het certificaat downloaden in het Control Panel. Dit nieuwe certificaat installeer je vervolgens op je server.

Certificaat verlengen

Wat heb ik nodig?

  • Domein validatie: Het enige wat je nodig hebt is een nieuwe CSR. Tevens wordt er een domeinvalidatie uitgevoerd.
  • Organisatie validatie: Het enige wat je nodig hebt is een nieuwe CSR. Tevens wordt er een domeinvalidatie uitgevoerd.
  • Uitgebreide Validatie: Naast een nieuwe CSR moet je opnieuw een getekende aanvraag aanleveren. Ook wordt er een telefonische- en domeinvalidatie uitgevoerd.

Voorwaarden

  • Bij verlengingen wordt het het aantal dagen dat het huidige certificaat nog geldig is toegevoegd aan het nieuwe certificaat. Dit is alleen mogelijk als het type certificaat hetzelfde is.
  • Het is niet mogelijk een PDF handtekening, e-mail handtekening of software handtekening te verlengen. Deze kun je alleen opnieuw aanvragen, de resterende looptijd van het oude certificaat vervalt hierdoor.
  • Per 1/9/2020 is de maximale looptijd van SSL certificaten beperkt tot 398 dagen. Hiermee is de huidige verlengingstermijn maximaal 32 dagen.

 

point up