Bestandsvalidatie

Met een bestandsvalidatie wordt het beheer van een domein aangetoond door een bestand te plaatsen met een vooraf bepaalde inhoud. De check gebeurt vanaf een IP adres afkomstig vanuit de UK of VS, dit verkeer moet worden toegelaten tot de webserver. Ook Custom Useragents moeten tijdens de validatie periode worden toegelaten.

Enkel Domein of Wildcard Certificaat

Voor het valideren met bestandsvalidatie bij de aanvraag voor een enkel domein certificaat, moet het bestand geplaatst worden op het (hoofd) domein zelf en niet onder een sub domein zoals www. De bestandsnaam is in UPPERCASE, en afkomstig van de MD5 hash van de CSR. De inhoud bevat in lowercase de SHA1 hash van dezelfde CSR. Er mag geen redirect op het www subdomein zitten, het bestand wordt dan niet direct onder het hoofddomein gevonden.

Het bestandspadː

httpː//example.com/80A751FDE577028640C419000E33EBA6.txt

De bestandsinhoudː

bfb7759a67daeb65410490b4d98bb9da7d1ea2ce
 comodoca.com

Multi Domein Certificaat

Bij een Multi Domein Certificaat moeten de bestanden geplaatst worden op alle (sub) domeinen van de aanvraag. De bestandsnaam is in UPPERCASE, en afkomstig van de MD5 hash van de CSR. De inhoud bevat in lowercase de SHA1 hash van dezelfde CSR. Er mag geen redirect naar een ander (sub) domein op zitten, het bestand kan dan niet direct worden gevonden.

Het bestandspadː

httpː//subdomein.example.com/80A751FDE577028640C419000E33EBA6.txt
 httpː//andersubdomein.example.net/80A751FDE577028640C419000E33EBA6.txt

De bestandsinhoudː

bfb7759a67daeb65410490b4d98bb9da7d1ea2ce
 comodoca.com