DirectAdmin - certificaat installeren op Directadmin Interface

De Directadmin interface kan beveiligd worden met een SSL Certificaat. De hiervoor benodigde stappen staan hieronder beschreven.

1. Plaats de eerder aangemaakte private key samen met het  certificaat en de root en intermediate bundle in de volgende map:

Certificaat /usr/local/directadmin/conf/test_sslcertificaten_nl.crt
    Private key /usr/local/directadmin/conf/test_sslcertificaten_nl.key
    Root en intermediates /usr/local/directadmin/conf/bundle.crt

2. Open /usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf in bv. Nano of VI.
  3. Verwijs naar de 3 geplaatste bestanden en zet SSL aan:

SSL=1

cacert=/usr/local/directadmin/conf/test_sslcertificaten_nl.crt
    cakey=/usr/local/directadmin/conf/test_sslcertificaten_nl.key
    carootcert=/usr/local/directadmin/conf/bundle.crt

4. Herstart Directadmin om de wijzigingen te activeren.

Het is helaas niet mogelijk het certificaat te testen via onze SSLCheck omdat deze alleen een controle kan uitvoeren op poort 443.