Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

Deze handleiding laat zien hoe u SSL certificaten kunt im- en exporteren in Mac OS X (versie 10.7 en hoger).

Exporteren/Backup naar een .p12 (.pfx) bestand

1. Open de Keychain Access Manager. Onder Keychains selecteer System en onder Category selecteer My Certificates. Selecteer vervolgens uw certificaat.

2. Navigeer naar FileExport Items.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

3. Geef het bestand een naam (bijvoorbeeld www.sslcertificaten.nl) en stel het formaat in op Personal Information Exchange .p12/.pfx.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

4. Geef een wachtwoord op.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

5. Voer het administrator wachtwoord in om de wijzigingen te autoriseren.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

Importeer een .p12 of .pfx bestand

1. Open de Keychain Access Manager. Navigeer naar FileImport Items. Blader naar het .p12 of .pfx bestand dat u wilt importeren en open deze.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

2. Selecteer System in het Keychain drop-down menu en klik op Add.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand
  3. Voer het administrator wachtwoord in om de wijzigingen te autoriseren.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

4. Voer het wachtwoord in dat u heeft opgegeven toen u het .p12/.pfx bestand aanmaakte en klik op Modify Keychain.

Mac OS X - Importeren en exporteren SSL Certificaat naar .pfx bestand

5. Vervolgens kunt u met de onderstaande stappen het certificaat toewijzen aan de services.

Het SSL Certificaat toewijzen aan Services

Web

1. Open de server admin.
  2. Navigeer naar WebSecurityEnable Secure Socket Layer (SSL).
  3. Selecteer het certificaat voor uw website vanuit het drop-down menu om de services toe te wijzen.
  4. Herstart de website.

Mail

1. Open de server admin.
  2. Navigeer naar SettingsAdvancedSecurity.
  3. Wijs het SSL Certificaat toe aan SMTP of IMAP Services.