Exchange instellen op iPad

Hierin wordt omschreven hoe de iPad kan worden ingesteld om te synchroniseren met een Exchange server.

Let op: Exchange Activesync zal alle lokaal opgeslagen contacten en agenda's wissen. (MobileMe, IMAP-contacten, WebDAV en ICS kalenders worden overigens niet aangetast.) Zorg daarom eerst dat de laatste versie van iTunes is geinstalleerd en maak eerst een backup!

Het is tevens verstandig om (een goed-werkende) draadloos netwerk te gebruiken de eerste keer dat de verbinding wordt opgezet. Houd er ook rekening mee dat er slechts één ActiveSync-verbinding met Exchange wordt ondersteund (IMAP kan wel ongelimiteerd). Tevens worden aantekeningen en taken niet gesynchroniseerd.

1. Druk op het home-scherm op Instellingen (Settings).
  2. Druk op Mail, Contacten, Agenda (Mail, Contacts, Calendars).
  3. Druk op Voeg account toe... (Add account...).
  4. Kies Microsoft Exchange.
  5. Vul de Exchange accountgegevens in:
    • Het volledige e-mailadres (bijv. jansmit@sslcertificaten.nl )
    • Mogelijk dient een domein te worden opgegeven, zoals ICT of Directie; dit is echter geen domein naam (zoals mail.bedrijf.nl).
    • Het Exchange-gebruikersnaam (doorgaans: het gedeelte van het e-mailadres dat voor de @ staat, bijv. jansmit)
    • Het Exchange-wachtwoord
    • Eventueel een omschrijving
  6. Druk op Volgende. De iPad zal proberen met autodiscover de overige account-gegevens op te vragen en de Exchange-account in te stellen.
    Let op: dit kan tot 5 minuten duren op trage netwerken, of wanneer autodiscover niet vanaf de server wordt ondersteund.
    Indien autodiscover niet wordt ondersteund, dan zal de iPad een foutmelding geven (dat het account niet kon worden gevalideerd) en wordt er verzocht om handmatig het server-adres op te geven; vul het adres in van de Exchange server. Deze informatie is op te vragen bij de IT-afdeling. Druk op Volgende om de gegevens te laten controleren.
  7. De iPad zal standaard alle drie de onderdelen (Mail, Contacten, en Calenders) synchroniseren; desgewenst kunnen deze hier ook worden uitgezet.
  8. Druk op Gereed om de configuratie af te ronden. De iPad zal beginnen met synchroniseren. (Dit kan soms even duren.)