Apple ipad en iPhone - maximale sleutellengte

Bij digitale certificaten wordt veel gebruik gemaakt van encryptie met behulp van het RSA algoritme. Apple iOS apparaten zoals de iPhone en iPad ondersteunen hier een maximale sleutellengte van 4096 bit. Dit geldt ook voor de Safari browser op de Mac. Wanneer er 8192 bit wordt gebruikt, geeft het gebruikte programma een foutmelding of kan zelfs crashen.
De sleutellengte van het certificaat kan je bekijken via de SSLCheck, waarbij de sleutellengte staat aangegeven bij Details, Algoritme.

Wanneer dit probleem zich voordoet is het mogelijk om voor het betreffende certificaat een heruitgifte aan te vragen, gebruikmakend van een sleutellengte van minimaal 2048 bit en maximaal 4096 bit.