cPanel 11 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Login op cPanel.
  2. Klik op SSL/TLS ManagerPrivate Keys (KEY)Generate, view, upload, or delete your private keys.
  3. Scroll naar beneden tot de Generate a New Key sectie.

cPanel 11 - Aanmaken CSR

4. Selecteer de gewenste domeinnaam vanuit het pulldown menu, of typ deze in het veld Host (bijv. www.sslcertificaten.nl).

cPanel 11 - Aanmaken CSR

5. Selecteer de key bit-lengte. Minimaal 2048.
  6. Klik op de Generate knop om de nieuwe private key te genereren. Een nieuwe private key wordt aangemaakt en opgeslagen op de server.
  7. Klik op SSL/TLS ManagerCertificate Signing Request (CSR)Generate, view, or delete SSL certificate signing requests.
  8. In de Generate a New Certificate Signing Request sectie, voer de gevraagde gegevens in.

cPanel 11 - Aanmaken CSR

9. Klik op Generate. De CSR wordt getoond in een venster.