Synology DSM5 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Log in op de webinterface van uw Synology, klik hier op Configuratiescherm en kies vervolgens voor Beveiliging.

Synology DSM5 - Aanmaken CSR
  2. Kies in het menu voor Certificaat en klik vervolgens op de knop Certificaat aanmaken.

Synology DSM5 - Aanmaken CSR
  3. Selecteer Een CSR (Certificate Signing Request) aanmaken en klik op Volgende.

Synology DSM5 - Aanmaken CSR

4. Vul de gevraagde gegevens in. Let op: Vul in de regel Gemeenschappelijke naam uw domeinnaam in.

Synology DSM5 - Aanmaken CSR

5. Uw CSR is aangemaakt, klik op de knop Downloaden om deze te downloaden.

Synology DSM5 - Aanmaken CSR

6. Het is mogelijk dat er een foutmelding wordt weergegeven. U kunt deze negeren, zoals in het voorbeeld begint de download alsnog.
  7. Let op: Het gedownloade bestand is een .ZIP file met hierin zowel uw CSR (server.csr) als uw Private key (server.key), bewaar dit bestand goed!