Plesk - Aanmaken CSR

Deze handleiding is voor Plesk 12. Voor oudere versies van Plesk zijn andere handleidingen beschikbaar.

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Log in op Plesk 12 Control Panel.

Plesk - Aanmaken CSR

2. Klik in het linkermenu op Domains.

Plesk - Aanmaken CSR

3. Klik naast het domein waar de CSR voor moet worden aangemaakt op Manage hosting.

Plesk - Aanmaken CSR

4. Klik het instellingen panel open en klik op Secure your sites.

Plesk - Aanmaken CSR

5. Klik op Add SSL Certificate.

Plesk - Aanmaken CSR

6. Vul de gevraagde organisatiegegevens in en geef bij Certificate Name een herkenbare naam op (bijvoorbeeld de domeinnaam en het jaar). Klik op Request om de CSR aan te maken.

Plesk - Aanmaken CSR

7. Wanneer het gelukt is verschijnt de melding: Information: The SSL certificate was added. To make the certificate work, select it in the website hosting settings (on the Websites & Domains tab).

Plesk - Aanmaken CSR

8. Het nieuwe certificaat is nu onderaan de pagina zichtbaar. Klik op het certificaat om de details weer te geven.
  9. Scroll naar beneden; onder het kopje CSR wordt de CSR weergegeven.

Plesk - Aanmaken CSR