Apple OS X Server 10.6 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Eerst moet een zelf-ondertekend certificaat worden aangemaakt; vervolgens kan daarmee een CSR worden gegenereerd.

Aanmaken zelf-ondertekend certificaat

1. Open de Server Admin en maak verbinding met de server waar het certificaat moet komen te staan.

2. Klik bovenin op tabblad Certificates.

3. Klik net onder de lijst met certificaten aan de linkerkant op de + knop en kies de optie Create a Certificate Identity. De Certificate Assistant wordt geopend.

Apple OS X Server 10.6 - Aanmaken CSR

4. Geef de volgende gegevens op:

• Name: de naam of FQDN van de server

• Identity Type: kies hier voor Self-Signed Root

• Certificate Type: Kies hier SSL Server

• Zet tevens een vinkje naast Let me override defaults.

Apple OS X Server 10.6 - Aanmaken CSR
  5. Klik op Continue, en vervolgens nogmaals op Continue in het bevestigingsvenster.

6. Wijzig desgewenst het Serial Number. De Validity Period is alleen van belang bij het gebruik maken van een zelf-ondertekend certificaat. Klik op Continue.

7. Vul de gevraagde organisatiegegevens in en klik op Continue.

8. Kies als Key Size voor minimaal 2048 bits, en kies bij Algorithm for RSA en klik wederom op Continue.

9. Klik in de volgende schermen viermaal op Continue (de standaardinstellingen zijn verder prima). Het zelf-ondertekend certificaat wordt aangemaakt.

Aanmaken CSR

1. Zorg dat het net aangemaakte certificaat geselecteerd is in de lijst en klik onderaan de lijst links op het tandwieltje.

2. Kies de optie Generate Certificate Signing Request (CSR)... .

Apple OS X Server 10.6 - Aanmaken CSR

3. De CSR wordt getoond en kan worden gekopiëerd of opgeslagen.

Apple OS X Server 10.6 - Aanmaken CSR