Toevoegen root certificaat aan Windows Mobile

Sommige certificaten worden niet herkend door Windows Mobile. Om deze certificaten toch te gebruiken in combinatie met Windows Mobile, zonder een foutmelding te genereren, kunt u de volgende handleiding gebruiken om het root certificaat aan het mobiele apparaat toe te voegen. In de meeste gevallen volstaat het om een .cer bestand te maken van het rootcertificaat en deze te installeren in Windows Mobile. Op sommige apparaten gaat dit echter niet, u krijgt dan een beveiligings-foutmelding. Om het root certificaat toch te installeren moet er een .cab bestand gemaakt worden.

• Browse met Microsoft Internet Explorer naar de desbetreffende beveiligde site.
  • Klik op het SSL-hangslotje en kies Bekijk certificaten of View certificates.
  • Klik op het tabblad Certification Path en klik op het bovenste certificaat, in dit voorbeeld is dat GTE CyberTrust Global Root.

root certificaat bekijken
  • Klik op het tabblad Details.
  • Alleen nodig voor het maken van het .cab bestand: Klik op het veld thumbprint en schrijf de string op, u heeft deze later nodig.

thumbprint root certificaat bekijken

• Klik op Copy to File, de Wizard "Certificate Export Wizard" start op. Klik op Next.
  • Klik op Base-64 encoded X.509 (.CER) en klik op Next.

certificate export wizard

• Geef een bestandsnaam op (bijvoorbeeld cert.cer) en klik op Next en Finish.
  • U krijgt nu een melding dat de export is gelukt.
  • U kunt het .cer bestand nu overzetten op uw mobiele apparaat en dubbelklikken op het certificaat om het te installeren. Mocht u een beveiligings-foutmelding krijgen, ga dan met de onderstaande stappen verder om een .cab bestand te maken (op de desktop).
  • Open het .cer bestand met Notepad en wijzig het bestand als onderstaand voorbeeld.
        <wap-provisioningdoc>
        <characteristic type="CertificateStore">
        <characteristic type="ROOT" >
          <characteristic type="

vul hier de data in van het veld THUMBPRINT
        ">
        <parm name="EncodedCertificate" value="

DATA CERTIFICAAT, verwijder wel ----BEGIN CERTIFICATE----- en -----END CERTIFICATE-----
        "/>
        </characteristic>
        </characteristic>
        </characteristic>
        </wap-provisioningdoc>
  • Sla het bestand op als _setup.xml.
  • Open een MSDOS prompt, ga naar dezelfde folder als het _setup.xml bestand en typ: makecab _setup.xml rootcert.cab
  • U kunt het rootcert.cab bestand nu overzetten op uw mobiele apparaat en dubbelklikken op het bestand om het te installeren.