Forefront TMG - Installeren SSL Certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Voorbereiding

Voordat u het SSL certificaat configureert op de TMG server, moet deze geïmporteerd worden:

• Installeer het SSL certificaat op de server waar de CSR is aangemaakt. Exporteer het certificaat en de private key vervolgens als een .pfx-bestand. Gebruik hiervoor deze handleiding.
  • Importeer hierna het geëxporteerde .pfx-bestand in de certificate store op de TMG server. Gebruik hiervoor stap 1 t/m 7 uit deze handleiding.

Installatie SSL Certificaat

1. Open Forefront TMG.
  2. Klik op Firewall Policy.

Microsoft Forefront TMG - Installeren certificaat

3. Aan de rechterkant van het scherm, selecteer het Toolbox tabblad en open de Web Listener map. Klik met de rechtermuisknop op de web listener die gekoppeld moet worden aan het SSL certificaat en klik op Properties.
  4. Open het Certificates tabblad en klik op Select Certificate.
  5. Selecteer het juiste SSL certificaat uit de lijst, en klik Select.

Alle benodigde stappen zijn nu voltooid voor de installatie van het certificaat. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en dat een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek worden bewaard. U dient ook de root en intermediate certificaten te installeren. Mochten er zich problemen of foutmeldingen voordoen, aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag!