Check Point - Installatie Mobile Access certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

1. Kopieer het *.p7b-bestand naar het toestel met een SCP cliënt zoals WinSCP.
  2. Zet het *.p7b-bestand om naar een *.pem-bestand met het commando:

cpopenssl pkcs7 -inform DER -in certin_IIS.p7b -print_certs -text -outform PEM -out checkpoint.pem

3. Creëer een *.p12-bestand met het *.pem bestand en het private key bestand met het commando:

popenssl pkcs12 -export -in checkpoint.pem -inkey <private key file> -out checkpoint.p12.

4. Kopieer het gegenereerde *.p12-bestand naar uw desktop door gebruik te maken van bijvoorbeeld WinSCP en importeer het in Check Point.
  5. Open SmartDashboard en dubbelklik op het firewall icoontje.
  6. Vink de checkbox voor "Mobile Access" aan.
  7. Selecteer de geschikte toegangsmethode.
  8. Klik op Import... om het .p12 bestand te importeren en voer het wachtwoord in dat was gebruikt in de laatste stap van het conversieproces.
  9. Selecteer optioneel de demo-applicatie.
  10. Selecteer een optioneel AD domein en klik Connect. Na een succesvolle connectie, klik Next.
  11. Selecteer een gebruikersgroep voor authenticatie.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.