Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Open de Windows SBS console: start -> All Programs -> Windows Small Business Server -> Windows SBS Console.

2. Ga naar Network in de Task Pad en klik op Connectivity.

3. Selecteer Add a trusted certificate.

Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR

Let op: Je moet eerst je internet adres instellen voordat je deze wizard uitvoert. Als je de Internet Address Management Wizard nog niet hebtgedraaid, krijg je een error. Mocht dit het geval zijn, dan ga je terug naar de homepage, waar je op set up your internet address klikt in de Getting Started Tasks. Als je Internet adres ingesteld is, kun je de wizard opnieuw starten.

4. De wizard opent. Controleer de informatie die getoond wordt in het scherm, klik daarna op next.

Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR

5. In het volgende scherm; Get the certificate, klik op I want to buy a certificate from a certificate provider, klik daarna op next.

Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR

6. Controleer de gegevens die gebruikt worden om het certificaat aan te vragen, pas eventueel informatie aan die niet correct is. Klik hierna op next.

Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR

7. Windows SBS genereert de geëncodeerde gegevens dat de certificaat autoriteit nodig heeft. Bij Generate a certificate request klik je op copy. Deze code kun je vervolgens plakken op de website van Xolphin, bij de aanvraag, heruitgifte of verlenging van jecertificaat.

Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Aanmaken CSR