VisNetic WebSite Pro webserver - Installeren SSL Certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Let op: Visnetic ondersteunt géén 2048 bits SSL certificaten. Alle commerciële CA's leveren SSL certificaten met een sleutellengte van (minimaal) 2048 bit, vanaf oktober 2013 worden SSL certificaten met een kortere sleutellengte niet meer geaccepteerd. Wilt u zelf een certificaat aanmaken met een kortere sleutellengte, kunt u gebruikmaken van deze handleiding.

Installatie root- en intermediate certificaten

1. Klik op de Key Ring tab.
  2. Vink de Show Trusted roots box aan onderaan in de linkerhoek - Alle bestaande Trusted Roots worden getoond.

VisNetic WebSite Pro webserver - Installeren SSL Certificaat

3. Klik op Add Trusted Root... knop.
  4. Bij de Files of type box selecteer All files. Zoek het root certificaat op en klik op Open.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor het intermediate certificaat.

Installatie SSL certificaat

1. Rechtsklik op de zwarte sleutel met het gele vraagteken.

VisNetic WebSite Pro webserver - Installeren SSL Certificaat

2. Selecteer Attach Certificate to Key Pair....
  3. Selecteer bij Files of type de optie All files en open uw certificaatbestand.
  4. Herhaal stappen 1, 2 en 3 voor het intermediate certificaat en daarna voor het rootcertificaat. Als het goed is is de keyring nu groen en klaar voor gebruik.
  5. Klik op Yes om de server instellingen bij te werken. Herstart nu uw server.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.