VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Let op: Visnetic ondersteunt géén 2048 bits SSL certificaten. Alle commerciële CA's leveren SSL certificaten met een sleutellengte van (minimaal) 2048 bit, vanaf oktober 2013 worden SSL certificaten met een kortere sleutellengte niet meer geaccepteerd. Wilt u zelf een certificaat aanmaken met een kortere sleutellengte, kunt u gebruikmaken van deze handleiding.

1. Open de Server Properties console.
  2. Selecteer het Key Ring tabblad.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

3. Klik op New Key Pair om de Certificate Wizard te starten. Voer de gevraagde gegevens in.
  4. Klik op Next om te beginnen (Let op: de grafische elementen van de Wizard kunnen per versie verschillen).

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

5. Selecteer de Common Name (CN) vanuit het drop down menu. U kunt alleen de websites selecteren die u eerder heeft geconfigureerd. Klik op Next.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

6. Vul Organization Name (bijvoorbeeld: Xolphin B.V.) en Department Name (bijvoorbeeld: ICT) in en klik op Next.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

7. Vul City (bijvoorbeeld: Heerhugowaard), State (bijvoorbeeld: Noord-Holland) en Country (bijvoorbeeld: NL) in. Schrijf de provincie voluit. Klik op Next.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

8. Vul Name in van de aanvrager (bijvoorbeeld: Jan Janssen) en email address (bijvoorbeeld: info@sslcertificaten.nl). Klik op Next.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

9. Geef het Certificate Signing Request (CSR) bestand een naam en sla deze op. Klik op Next.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

10. Klik op Next om de cryptographische sleutels te genereren die door de webserver zal worden gebruikt.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

11. Klik op Done om de wizard te voltooien. Let op: Klik NIET op Click here to choose a Certificate Authority.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR

12. Nu ziet u dat er een Key (gemarkeerd met een vraagteken) is aangemaakt in de Key Ring. Dit betekent dat er een lopende aanvraag is die u later kunt voltooien met het SSL certificaat.

VisNetic WebSite Pro webserver - Aanmaken CSR