Tomcat en Apache - Installatie certificaat

Installatie certificaat

Apache Tomcat maakt gebruik van het java keytool-commando om certificaten te beheren. Met de handleiding Java Keytool - Installatie certificaat kan vervolgens middels keytool het toegezonden certificaat worden geïnstalleerd.

Nadat het certificaat is geïnstalleerd, moet de server nog zodanig geconfigureerd worden dat deze gebruik gaat maken van de keystore. Hiervoor moet de SSL Connector geconfigureerd worden.

Configuratie SSL Connector

1. Start Tomcat.
  2. Browse naar http://localhost:8080/admin en log in met een administrator-account.
  3. Selecteer aan de linkerkant Service (Java Web Services Developer Pack).
  4. Kies uit het dropdown menu rechts de optie Create New Connector.
  5. Kies HTTPS in het veld Type.
  6. Vul 443 in in het Port veld.
  7. Vul de gegevens in van de keystore; indien hiervoor onze handleiding is aangehouden zal deze staan in /etc/ssl/cert/ en de naam hebben van het domein, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.jks.
  8. Klik Save om de nieuwe connector op te slaan, en klik vervolgens op Commit Changes om het weg te schrijven naar server.xml.
  9. Herstart Tomcat. Het certificaat is nu actief.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.