CAB Forum

Het CA/Browser forum (Certification Authority Browser Forum) is een samenwerkingsverband tussen:

• Verkopers van internet browser software (Internet Explorer van Microsoft, Safari van Apple, Firefox van Mozilla, Chrome van Google en Opera).
  • Een groot aantal uitgevers van certificaten, oftewel CA's (waaronder Sectigo (voorheen Comodo), GeoTrust, GlobalSign, Thawte en Symantec).

De eerste bijeenkomst van dit forum was in 2005. Het forum is in het leven geroepen om standaarden en richtlijnen op te stellen voor SSL certificaten. Het CA/Browser Forum heeft bijvoorbeeld bepaald aan welke eisen EV (uitgebreide validatie) certificaten moeten voldoen. In 2011 hebben zij de "Baseline Requirements for the Issuance and Management of Publicly-Trusted Certificates” opgesteld, waarin de basisvereisten staan voor de uitgifte van SSL certificaten. Hierin is onder andere bepaald:

• welke sleutellengtes en algoritmes er gebruikt moeten worden (Bijvoorbeeld de uitfasering van SHA-1 certificaten).
  • op welke manier certificaten gecontroleerd worden.
  • wanneer en op welke wijze certificaten ingetrokken worden.

Meer informatie: https://cabforum.org/