Plesk 6 Administrator - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Aanmaken CSR

1. Login op Plesk 6 als admin.
  2. Ga naar ServerCertificatesAdd.
  3. Vul de velden met gewenste gevraagde organisatiegegevens in en kies voor 2048 bits encryptie.
  4. Vul de exacte domeinnaam (FQDN) in waarvoor het certificaat wordt aangevraagd.
  5. Klik op Request.
  6. Klik op het nieuw gemaakte CSR om het te openen.
  7. Kopieer en plak de Private Key in een tekstbestand.
  8. Sla het tekstbestand tijdelijk ergens op, bijvoorbeeld in Kladblok; het is later nogmaals vereist tijdens de installatie.