Plesk - Control Panel beveiligen met SSL certificaat

Deze handleiding beschrijft de installatie van een SSL certificaat in een Plesk control panel (domeinnaam.nl:8443).

1. Log in op het Plesk Control Panel.

Plesk Control Panel

2. Klik op Domains.

Plesk Control Panel

3. Klik op de domeinnaam waar het certificaat is geïnstalleerd.
  4. In Websites & Domains scrolt u naar beneden en klikt u op Secure Your Sites.

Plesk Control Panel

5. Klik onder het kopje Certificates op de naam van het certificaat.

Plesk Control Panel

6. Scrol helemaal naar beneden en kopieer de code van de private key naar een tekstbestand.
  7. Doe hetzelfde voor het certificaat en het CA Certificaat.

Plesk Control Panel

8. Ga vervolgens naar Tools & Settings en klik onder het kopje Security op SSL Certificates.
  9. Klik op Add SSL Certificate.

Plesk Control Panel

10. Geef het certificaat een naam.
  11. Plak de Private key in het daarvoor bestemde tekstveld.
  12. Doe hetzelfde voor het certificaat en het CA Certificaat (Haal in de code van het CA Certificaat de tussenliggende witregel weg).

Plesk Control Panel

13. Klik op de knop Send Text. Het certificaat is nu geïnstalleerd.
  14. Selecteer in Tools & Settings onder het kopje Certificates het net geïnstalleerde certificaat en klik op de knop Secure the Panel.

Plesk Control Panel

15. Nu is het Plesk Control Panel beveiligd met het ssl certificaat.