Oracle Wallet Manager - Certificaat importeren met een .cer extensie

Deze handleiding beschrijft het importeren van een SSL certificaat in Oracle Wallet Manager.

SSL certificaat exporteren als DER-bestand (met .cer extensie)

1. Open het MMC
  2. Klik met de rechtermuisknop op de persoonlijke certificaten en kies voor All tasks en dan Export.
    Wizard certificaat exporteren

3. Klik op Next.
  4. Kies No, do not export the private key en klik op Next.
    Neem private key niet op

5. Kies "DER encoded binary" en klik op Next.
    Der encoderen

6. Geef een bestandsnaam op voor het bestand waar het certificaat in moet komen (bijvoorbeeld ewallet.cer) en klik op Next.
    Bestandslocatie

7. Controleer de samenvatting.
    Samenvatting

8. Klik op Finish. Dankzij de mogelijkheden van Windows heb je het certificaat dat je uit het pfx-bestand wilt halen omgezet naar een bestand met de extensie ".cer".

Vervolgens dient het certificaat toegevoegd te worden aan het Oracle Wallet configuratiebestand.

Importeren in Oracle Wallet

1. Start Oracle Wallet Manager via het startmenu om het certificaat als DER-bestand in te lezen.
  2. Zet het certificaatbestand in een map met de naam pfile buiten de Oracle software boom, bijvoorbeeld i:\pfile.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Trusted Certificates.
  4. Kies Import Trusted Certificate....
  5. Kies Select a file that contains the certificate en daarna OK.
    Startscherm Oracle Wallet

6. Kies het bestand dat het certificaat in DER-formaat bevat.
    Kies map waar Oracle configuratie staat

Het certificaat staat nu in Oracle Wallet.

Certificaat importeren met een .cer extensie

7. Kies Wallet in het menu en dan Save om het configuratiebestand met het certificaat uit het pfx-bestand op te slaan.
  8. Sluit Oracle Wallet af.
  9. Test de werking vanuit Oracle PL/SQL.