O'Reilly Website Professional - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

O'Reilly Website Professional 3.x is ook wel bekend als Deerfield Visnetic 3.

Om het certificaat te installeren moeten eerst de root en intermediate certificaten worden geïnstalleerd.

Installatie root en intermediate certificaten

1. Sla de toegezonden root en intermediate certificaten op.
  2. Open het Server Properties venster en klik op tabblad Key Ring.
  3. Klik onderin op Add Trusted Root en kies de optie All Files bij Files of Type. Navigeer naar de rootcertificaat en klik Open.
  4. Herhaal stap 3 voor de intermediate certifica(a)t(en).

Installatie certificaat

1. Kies in tabblad Key Ring de domein waarvoor het certificaat moet worden geïnstalleerd; dit is gemarkeerd met een vraagteken. Rechtsklik hierop en kies Attach Certificate to Key Pair.
  2. Kies de optie All Files bij Files of Type en selecteer het certificaatbestand. Klik vervolgens op Open. Indien dit goed is verlopen is de sleutelring nu groen en is het certificaat gereed voor gebruik.
  3. Klik Yes om de serverinstellingen bij te werken en herstart daarna de server. Het certificaat is geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.