Lync - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Ga naar Start > All Programs > Microsoft Lync Server 2010 > Lync Server Deployment Wizard.

Lync - Aanmaken CSR

2. Selecteer Install or Update Lync Server System.

Lync - Aanmaken CSR

3. In "Step 3: Request, Install or Assign Certificate", klik op Run.

Lync - Aanmaken CSR

4. Selecteer External Edge Certificate en klik op Request.

Lync - Aanmaken CSR

5. In de nieuwe wizard, klik eerst op Next.

Lync - Aanmaken CSR

6. Selecteer Prepare the request now, but send it later, en klik op Next.

Lync - Aanmaken CSR

7. Geef een bestandsnaam en pad op naar de locatie waar de CSR moet worden opgeslagen.

Lync - Aanmaken CSR

8. Bij "Specify Alternate Certificate Template", klik direct op Next.

Lync - Aanmaken CSR

9. Bij "Name and Security Settings", geef uw Friendly Name op, en een Bit length van 2048.

Lync - Aanmaken CSR

10. Voer vervolgens uw bedrijfsnaam en afdeling in, en klik op Next.

Lync - Aanmaken CSR

11. Voer uw land, provincie en plaatsnaam in, en klik op Next.

Lync - Aanmaken CSR

12. Bij "Subject Name / Subject Alternate Names", noteer de gegenereerde namen, en klik op Next. De Subject Alternate Name domeinen dient u later tijdens de bestelling op te geven.

Lync - Aanmaken CSR

13. Zorg ervoor dat bij "SIP Domain setting on Subject Alternate Names", de checkbox  bij SIP Domains aan staat, en klik op Next.

Lync - Aanmaken CSR

14. Klik vervolgens drie maal op Next, tot u bij "Certificate Request File" komt. Klik hierbij op View. De geopende CSR kunt u vervolgens gebruiken tijdens de bestelling op onze website.

Lync - Aanmaken CSR

Let op: Zorg ervoor dat u een multi-domein certificaat bestelt. Hierin dient u dan zowel de Subject Alternate Name domeinen op te geven, alsmede de SIP Domains. Dit geeft u op bij "Extra Domeinen".