Lotus Domino - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Deze CSR is samen met de Private Key te genereren op de webserver.

Lotus Domino v4.6x

1. Login op de admin panel.
  2. Klik op System Databases en kies Open Domino Server Certificate Administration (CERTSRV.NSF) op de local machine.
  3. Klik op Create Key Ring.
  4. Geef een naam op voor de key ring file in het Key Ring File Name veld.
  5. Geef een wachtwoord op voor de server key ring file in het Key Ring Password veld, en noteer deze zorgvuldig.
    Let op: Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
  6. Selecteer een key size. Dit wordt door Domino gebruikt om de public en private key pair te genereren. Gebruik indien mogelijk 2048 bits.
  7. Vul de velden met organisatiegegevens in.
  8. Klik op Create Key Ring en klik op OK.
  9. Klik op Create Certificate Request.

Lotus Domino v5.x

1. Login op de Domino Administration Client.
  2. Selecteer File-Open Server en kies de te beheren Domino server.
  3. Klik op het tabblad file en dubbelklik op Server Certificate Administration database (certsrv.nsf).
  4. Klik System Databases van het administration panel en kies Open Domino Server Certificate Administration (CERTSRV.NSF) op de "local machine".
  5. Klik op Create Key Ring.
  6. Geef een naam op voor de key ring file in het Key Ring File Name veld.
  7. Geef een wachtwoord op voor de server key ring file in het Key Ring Password veld.
    Let op: Het wachtwoord is case sensitive.
  8. Selecteer een key size. Dit wordt door Domino gebruikt om de public en private key pair te genereren. Gebruik indien mogelijk 2048 bits.
  9. Vul de velden met organisatiegegevens in.
  10. Klik op Create Key Ring en klik op OK.
  11. Klik op Create Certificate Request.