Intel vPro Certificaten

Let op: voor Intel vPro is tegenwoordig een specifiek SSL certificaat beschikbaar, neem hiervoor contact met ons op via sales@xolphin.nl. De reden hiervoor is dat het gebruik van het OU-veld niet meer is toegestaan.

Met SSL certificaten maakt de vPro processor van Intel het mogelijk computers veilig vanaf een centrale locatie te beheren. Systeembeheerders kunnen op afstand beheertaken uitvoeren, zoals het upgraden van software en aanpassen van (beveiligings)instellingen. Het vereenvoudigt hiermee de inventarisatie en het beheer van bedrijfscomputers.

Gebruik Remote Configuration

Voor het gebruik van Remote Configuration (ook wel PKI-CH of Zero Touch Configuration genoemd) is een SSL certificaat nodig. Hiermee wordt een veilige en vertrouwde verbinding opgezet met alle op een vPro netwerk aangesloten computers. Intel vPro vertrouwt een beperkt aantal CA's (certificaat uitgevers). Wij leveren hiervoor van Sectigo de Comodo AMT root. Deze certificaten worden standaard vertrouwd door Intel vPro en Intel Centrino Pro platformen.