IBM HTTP Server - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Installatie root- en intermediate certificaten

Voordat het certificaat in de keystore kan worden geïnstalleerd, dienst eerst de certificaat chain in de juiste volgorde te worden geïnstalleerd: eerst het rootcertificaat, daarna het intermediate certificaat, en daarna eventueel een tweede intermediate certificaat (indien van toepassing). Als laatste kan het domeincertificaat worden geïnstalleerd. Dit kan als volgt:

1. Start de ikeyman-tool op met de UNIX prompt:
    ./ikeyman.sh
  2. Klik op Key Database File en klik vervolgens op Open.
  3. Geef het wachtwoord op waarmee de keystore is beveiligd en klik op OK.
  4. Selecteer Signer Certificates uit het pulldownmenu onder Key database content.
  5. Klik op Add:
    Installing SSL on   WebSphere
  6. Geef de naam en het pad op naar het rootcertificaat in het dialoogvenster en klik op OK.
  7. Herhaal stappen 5 en 6 voor de intermediate certificaten.

Installatie domeincertificaat

1. Klik onder Key Database Content op Personal Certificates:
    Installing SSL on   WebSphere
  2. Klik op Receive.
  3. Geef de naam en het pad op naar het certificaat in het dialoogvenster en klik op OK.

SSL instellen voor gebruik

Ga naar de WebSphere Application Server en activeer SSL.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.