H-Sphere - Installatie certificaat

Installatie certificaat

1. Login op het Control Panel.
  2. Klik op de homepage op SSL.
  3. Klik op het edit-icoontje (hamer-icoontje) onder het kopje Wijzig SSL bij de betreffende domeinnaam.
  4. Open het door ons toegezonden certificaat met een eenvoudige tekstverwerker (bijvoorbeeld Kladblok; géén Word) en kopiëer de gehele inhoud, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes.
  5. Plak het certificaat in het tekstvak onder Certificaat Bestand: en klik op Verstuur.

Installatie root- en intermediate certificaten

De root en intermediate certificaten moeten eerst worden samengevoegd tot een bundelbestand. Doorgaans worden deze bij het certificaat geleverd, anders zijn ze hier te downloaden. Hieronder wordt omschreven hoe dit handmatig kan worden gedaan.

Het samenvoegen van de root- en intermediate certificaten gaat als volgt:

• Open de root- en intermediate certificaatbestanden met een eenvoudige tekstverwerker (bijvoorbeeld Kladblok; géén Word of Wordpad gebruiken, dat geeft problemen met de opmaak.)
  • Sla het rootcertificaat op met een andere naam, zoals bijvoorbeeld thawte_ca_bundelbestand.crt.
  • Zet de cursor aan het begin van de eerste regel in het rootcertificaat en druk éénmaal op Enter zodat er een vrije regel ontstaat bovenaan.
  • Kopieer de inhoud van het intermediate certificaat en plak dit op de net gemaakte vrije regel zodat de certificaten recht onder elkaar staan. Dit ziet er als volgt uit:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
AaP1uE34iLAeNV6hIAi9MBe2OUYGNtAOLdDH9uIO/D5HJS6OFMtB43VOAB9NXaogsEKgSk
(Meer gecodeerde data van het intermediate certificaat)
<tEd2DbNsGOj/7ISaHSS4OVeJA8LDhI2BN
-----END CERTIFICATE-----

-----BEGIN CERTIFICATE-----
FIgsmeogSe49gskg0932nsSERKGS39/ssekSEgusgngSETGKJwei3nEKSGXssNvozwjZ32
(Meer gecodeerde data van het rootcertificaat)
sSF20gs30FSBOSVMZLI39sSkenSIDGLEs
-----END CERTIFICATE-----

Let op: bij Comodo PositiveSSL certificaten wordt er nog een tweede intermediate certificaat mee verzonden. Deze plak je tussen de twee andere certificaten, zodat ze alle drie onder elkaar staan op dezelfde manier als hierboven.

• Sla het bestand op.

Om het bundelbestand te installeren:

1. Open het bundelbestand met een eenvoudige tekstverwerker en kopiëer de gehele inhoud, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes.
  2. Plak de inhoud in het tekstvak onder Certificaat Authoriteit Bestand en klik op Verstuur.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.