CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Klik in het hoofdscherm op Tools en daarna op Global Options...

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

2. In het dialoogvenster dat geopend is klikt u links onder de kop Security op SSL Security. Klik vervolgens op de knop Create certificate...

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

3. In het venster dat nu verschijnt geeft u een naam op voor de certificatenset. Selecteer bij key length in bits: 2048. De vooringevulde einddatum bij Expiration kunt u laten staan; de daadwerkelijke looptijd kiest u bij het aanvragen. De velden voor een wachtwoord kunt u leeg laten. Klik op Next.

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

4. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Next.

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

5. Klik op Finish.

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR

6. Er verschijnt een dialoogvenster waarin wordt vermeld dat het certificaat succesvol is aangemaakt. De locatie van de CSR, Private Key en Self-signed Certificate worden ook weergegeven.

CuteFTP 9.x - Aanmaken CSR