Outlook Anywhere en Microsoft Exchange

Outlook Anywhere is een techniek waarbij de communicatie tussen Outlook (E-mail) clients en Microsoft Exchange servers geschiedt via de standaardpoorten voor webverkeer (80 en 443). Het was vroeger ook wel bekend als RPC over HTTP. Hierdoor is het eenvoudig om externe (Outlook) clients te laten verbinden met de Exchange server.

Het Windows RPC over HTTP Proxy onderdeel wordt gebruikt door Outlook clients om verbinding te maken, en verwerkt de remote procedure calls in HTTP verkeer. Hierdoor kan het door de meeste firewalls heen zonder dat er extra poorten hoeven te worden opengezet. Ook hoeven er dan geen VPN-constructies te worden gebruikt.