Exchange 2013 en hoger - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Let op: Voor Exchange wordt meestal een multi-domein certificaat gebruikt. Na 1 november 2015 kunt u geen interne domeinnamen meer opnemen in een multi-domein certificaat.  Vervang dus de interne domeinnamen voor reguliere domeinnamen.

Deze handleiding beschrijft het aanmaken van een CSR met behulp van de Exchange Certificate Wizard.

1. Om toegang te krijgen tot het Exchange Admin Center opent u een webbrowser en typt u in de adresbalk: https://localhost/ecp

2. Login met Domein\gebruiker als gebruikersnaam en voer uw wachtwoord in.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

3. Klik op de link Servers in de linker kolom, dan op Certificates rechtsboven en dan op het + symbool.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

4. De "new exchange certificate" wizard verschijnt in een pop-up venster.
    Kies Create a request for a certificate from a certification authority en klik op Next.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

5. In het friendly name veld voert u een naam in die u makkelijk kunt onthouden. Klik op Next.
    Let op: Deze naam is geen onderdeel van het certificaat request (CSR).

Exchange 2013 Aanmaken CSR

6. Hier kunt u aanvinken of u een wildcard wilt. Zo ja, vul dan alleen het hoofddomein in met een asterisk ervoor, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl. Wilt u geen wildcard certificaat klik dan op Next.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

7. Klik op Browse om te bladeren naar waar u de CSR wilt opslaan. Klik op Next.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

8. Als u een wildcard certificaat aanvraagt wordt de volgende stap overgeslagen. Anders selecteert u de services die u wilt beveiligen. Klik vervolgens op Next.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

9. In het volgende scherm ziet u een lijst van domeinnamen die Exchange 2013 voorstelt om in het certificaat op te nemen. Klik op Next.
    Let op: Controleer deze namen en voeg eventueel extra namen toe met de + knop.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

10. De organisatienaam moet exact gelijk zijn aan de organisatienaam in de KvK-inschrijving. Bij Department name vult u bijvoorbeeld in: ICT afdeling of Systeembeheer (Overzicht CSR-velden).
    Let op: Er zit een bug in Exchange 2013 waardoor tijdens het aanmaken van de CSR de velden O=(Organisatie) en OU=(Afdeling) omgedraaid worden. Om dit te corrigeren dient u bij O= de afdeling in te vullen en bij OU= de bedrijfsnaam. Klik op Next.

Exchange 2013 Aanmaken CSR

11. Voer een gedeeld netwerk pad in om de CSR op uw computer op te slaan als een .req bestand. Klik dan op Finish.

Exchange 2013 Aanmaken CSR