Exchange 2010 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Let op: Voor Exchange wordt meestal een multi-domein certificaat gebruikt. Na 1 november 2015 kunt u geen interne domeinnamen meer opnemen in een multi-domein certificaat.  Vervang daarom de interne domeinnamen voor reguliere domeinnamen.

Exchange 2010 beschikt over een GUI en een wizard voor het aanmaken van een CSR. Er wordt automatisch een private key gegenereerd tijdens het aanmaken van de CSR, dat hoeft dus niet apart te gebeuren.

1. Navigeer naar Menu StartPrograms Microsoft Exchange 2010 en klik op Exchange Management Console.
  2. Klik de Microsoft Exchange On-Premises boom open en klik vervolgens in het linkermenu op Server Configuration.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

3. Klik in het Actions-menu rechts op New Exchange Certificate om de certificaatwizard te starten.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

4. Er wordt gevraagd om hier een Friendly Name op te geven; kies een duidelijk herkenbare naam, bijvoorbeeld mail.sslcertificaten.nl. Deze naam is puur voor eigen gemak en zal door de server gebruikt worden voor weergave van het certificaat in de GUI's. Klik op Next.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

5. In dit scherm kan worden aangegeven of er een Wildcard certificaat moet worden besteld, bijvoorbeeld voor *.sslcertificaten.nl.
    Let op
    : indien deze optie wordt gekozen wordt stap 7 automatisch overgeslagen. Klik daarna op Next.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

6. Indien u bij stap 5 geen vinkje heeft gezet bij "Enable wildcard certificate" dan kunt u geen domeinnaam opgeven, deze kan worden opgegeven in het volgende venster. Klik hier dus op Next.
  7. In dit scherm kan worden aangegeven welke diensten moeten worden beveiligd op de server, en hoe ze te bereiken zijn. Geef hier de gewenste diensten en domeinnamen op en klik op Next.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

8. Er verschijnt een overzicht van de gewenste domeinnamen. Extra domeinnamen hoeven hier niet te worden toegevoegd, deze horen te worden ingevuld op onze bestelpagina. Geef hier ook op welk domeinnaam moet worden gebruikt als Common Name. Klik daarna op Next.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

9. Vul de organisatiegegevens in en klik vervolgens op Browse, en geef hier het pad op waar de CSR moet worden opgeslagen.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

10. Klik vervolgens op Next. Er wordt een opsomming getoond met de te gebruiken instellingen. (Het tweede screenshot toont als voorbeeld een wildcard-aanvraag.)

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

Exchange 2010 - Aanmaken CSR

11. Klik op New en daarna op Finish. De CSR is gereed.

Exchange 2010 - Aanmaken CSR