Entourage - Installatie en gebruik Digitale Handtekening

Zodra het certificaat gereed is, wordt er een e-mail verzonden met een link naar het download-gedeelte van de SSL Certificaten website. Hier is een knop te vinden waarmee het certificaat kan worden gedownload. Wanneer het certificaat is gedownload is het vervolgens te installeren door erop te dubbelklikken, Sleutelhangertoegang zal opstarten en vragen of het certificaat moet worden geïnstalleerd. Door op ja te klikken wordt de installatie afgerond.

Digitale Handtekening koppelen aan Entourage

1. Open Entourage.
  2. Ga naar menu Extra en klik op Accounts.
  3. Dubbelklik op het account waarvoor het certificaat is geïnstalleerd.
  4. Klik op tabblad E-mail Beveiliging.
  5. Klik onder Certificaten naast Handtekeningcertificaat: op Kiezen... .
  6. Kies het certificaat uit de lijst. Door op Toon certificaat te klikken is het mogelijk om het bijbehorende e-mailadres te controleren. Klik vervolgens op OK.
  7. Zet eventueel een vinkje naast de optie Digitale handtekening aan uitgaande berichten toevoegen; hierdoor worden verzonden berichten altijd digitaal ondertekend.

Entourage instellen om berichten te kunnen versleutelen

1. Open Entourage.
  2. Ga naar menu Extra en klik op Accounts.
  3. Dubbelklik op het account waarvoor het certificaat is geïnstalleerd.
  4. Klik op tabblad E-mail Beveiliging.
  5. Klik onder Certificaten naast Encryptiecertificaat: op Kiezen... .
  6. Kies het certificaat uit de lijst en klik daarna op OK.

Vanaf nu is het mogelijk om uw uitgaande berichten te versleutelen, dit kan via menu Bericht Beveiliging Bericht Coderen. Om een bericht te kunnen coderen is het e-mail certificaat van de geadresseerde vereist: de geadresseerde moet reeds beschikken over een digitale handtekening, en moet naar de verzender een digitaal ondertekende e-mail hebben verzonden. Wanneer de verzender het e-mailadres van de geadresseerde heeft toegevoegd als contactpersoon aan het adresboek, wordt ook automatisch de digitale handtekening van die persoon opgeslagen. Vanaf dat moment kan het gebruikt worden om gecodeerde berichten te verzenden.

Controleren of de Digitale Handtekening is geïnstalleerd

Er kan met Sleutelhangertoegang worden nagekeken of de digitale handtekening juist is geïnstalleerd:

1. Open Finder en ga naar Programma'sHulpprogramma's en dubbelklik op Sleutelhangertoegang.
  2. Klik in het linkerpanel op Certificaten. Er verschijnt in het rechterpanel een overzicht met alle geïnstalleerde certificaten.
  3. Dubbelklik op het te controleren certificaat om de details in te zien. Indien er een groen vinkje bovenin staat is het certificaat geldig. Hier is ook het e-mailadres van het certificaat te controleren onder het kopje Details.