Verwijderen van E-mail Certificaten

• In Windows, klik op Start, ga naar Settings en klik op Control Panel. Dubbelklik vervolgens op Internet Options.
  • Of start Internet Explorer en selecteer Tools en daarna Internet Options.
  • Op het tabblad Content, klik Personal.
  • Selecteer het certificaat dat u wenst te verwijderen en klik op Remove.

Let op: Wanneer een digitaal certificaat verwijderd is, zullen alle e-mails, die gecodeerd zijn met het betreffende certificaat, niet meer leesbaar zijn. Dit is ook inclusief de e-mails die u ontvangen heeft voordat u het certificaat heeft verwijderd. De e-mail is gecodeerd met uw Public Key en omdat uw certificaat verwijderd is, heeft u uw Private Key niet meer om het bericht te decoderen. Om de e-mail berichten toch nog te kunnen lezen, zult u het certificaat weer moeten importeren en activeren in uw mail programma.

Er bestaat geen methode om uw gecodeerde e-mail in een ongecodeerd formaat te exporteren. Wanneer u een gecodeerde e-mail ontvangt of heeft ontvangen die u absoluut moet inzien, zorg er dan voor dat u uw certificaat exporteert voordat u het certificaat verwijdert. Na het verwijderen van het certificaat is het ook niet meer mogelijk websites te bezoeken die gebruik maken van client authenticatie gebaseerd op dat certificaat. U dient het certificaat dan weer te importeren of een ander certificaat aan te maken voor gebruik op die website.

Om deze redenen raad Microsoft het dan ook af om deze certificaten te verwijderen. Het wordt aangeraden om uw huidige certificaat te behouden en een nieuwe aan te vragen voor een nieuw e-mail account of website die een certificaat nodig heeft. Als dit echter door omstandigheden niet mogelijk is, volg dan de volgende stappen:

WAARSCHUWING: Het verkeerd gebruiken van de Registry Editor kan serieuze problemen veroorzaken die ervoor zorgen dat u uw operating system opnieuw dient te installeren. Microsoft kan niet garanderen dat problemen, veroorzaakt door het verkeerd gebruiken van de Registry Editor, opgelost kunnen worden. Gebruik Registry Editor op eigen risico.

Voor informatie over hoe u het register kunt wijzigen, bezoek het "Changing Keys And Values" Help topic in Registry Editor (Regedit.exe) of de "Add and Delete Information in the Registry" en "Edit Registry Data" Help topics in Regedt32.exe. Vergeet niet om een backup van uw register te maken voordat u deze begint te wijzigen.

Verwijder alle folders onder de volgende register key en herstart uw computer:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\SystemCertificates\My\Certificates
Als u het certificaat verwijdert van Internet Explorer zal het bijbehorende certificaat in Outlook/Outlook Express ook worden verwijderd..