Sturen e-mail certificaat (Digitaal ID) zodat iemand gecodeerde e-mails naar u kan sturen

Hoe stuur ik mijn e-mail certificaat (Digitaal ID) naar iemand zodat diegene gecodeerde e-mails naar mij kan sturen?

Wanneer je een e-mail certificaat ontvangen hebt, zul je de Public Key van dit certificaat moeten versturen naar diegenen waarmee je gecodeerde (versleutelde) e-mails wilt uitwissen. Om dit te doen verstuur je een e-mail die je digitaal ondertekent, hierdoor wordt de Public Key meegestuurd met de e-mail. De ontvanger van deze e-mail moet dan jouw e-mail adres met het certificaat opslaan in zijn adresboek. Nadat dit gedaan is kan e-mail gecodeerd worden via de Security Options instelling.