Citrix Secure Gateway - Installatie certificaat

Bij het gebruik van de CSG 3.0 software kan de CSR worden aangemaakt en het certificaat worden geïnstalleerd via IIS. Deze handleiding gaat ervan uit dat het certificaat reeds is geïnstalleerd binnen IIS. De stappen hieronder omschrijven hoe het certificaat kan worden gekoppeld aan de Citrix Secure Gateway.

1. Start de Secure Gateway Configuration wizard.
  2. Vink de optie MetaFrame Presentation Server aan en klik op OK:
  3. Selecteer Standard en klik op Next:
  4. Selecteer het juiste certificaat en klik eventueel op View om te controleren of het certificaat correct is geïnstalleerd. Klik op Next om door te gaan:
  5. Voeg het IP adres toe waarop de CSG moet luisteren, of selecteer eventueel Monitor all IP addresses:
  6. Selecteer de gewenste instelling voor de uitgaande verbindingen en klik op Next:
  7. Op deze pagina moet de FQDN van de Secure Ticket Authority ingevuld worden, dit is meestal de eerst geïnstalleerde Citrix Server:

8. Kies de gewenste instellingen voor webaccess en klik op Next:
  9. Kies vervolgens het gewenste loggingniveau en klik op Next:
  10. Vink de optie Restart Secure Gateway aan en klik op Finish. De CSG zal nu automatisch herstarten: