Citrix Access Gateway - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Let op: In sommige oudere versies van de Citrix Access Gateway (4.6.2 en eerder) is het niet mogelijk om een CSR te genereren van 2048 bit of hoger. U kunt dan een CSR aanmaken met behulp van OpenSSL.  Tevens kan het zijn dat een wachtwoord wordt verplicht bij het aanmaken van de CSR. Dit kan echter niet bij ons worden verwerkt, maar er bestaat een workaround voor.

Aanmaken CSR

1. Start de Access Gateway Administration Tool.

2. In de Administration Tool, selecteer de Access Gateway Cluster tab en open het scherm voor de appliance.

3. Klik op de Certificate Signing Request tab en voer de gevraagde organisatiegegevens in:

Citrix Access Gateway - Aanmaken CSR

4. Klik vervolgens op Generate Request.

5. Er wordt een .csr file aangemaakt. Bewaar dit Certificate Signing Request (CSR) op de computer.