Cisco Unified Mobility Advantage - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

De Cisco Unified Mobility Server maakt gebruik van java keystores voor het beheren van certificaten, die toegankelijk zijn via een GUI.

Om een CSR aan te maken moet er eerst een keystore worden aangemaakt; dit is een (beveiligd) bestand waar de private key en de certificaten in worden bewaard.

Aanmaken Keystore

1. Log in op de Admin Portal van Cisco Unified Mobility Advantage, kies SSL Certificate Management, en vervolgens Generate New Certificate.
  2. Vul de gevraagde organisatiegegevens in en klik vervolgens op Submit.
  3. Er verschijnt een scherm met een link waarop kan worden geklikt om zowel de keystore als de CSR te downloaden. Sla het op met een duidelijke naam, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.jks . Sla de CSR op als bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.csr .
    Let op: indien de CSR er niet bijstaat, is deze ook te vinden onder SSL Certificate Management → Retrieve CSR. Daarbij moet de net aangemaakte keystore worden geselecteerd en het bijbehorende wachtwoord worden opgegeven.