Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Open het SmartDashboard zodat u al uw netwerkapparaten kunt zien.

2. Klik met de rechtermuisknop op Trusted CAsNew CATrusted...

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

3. Vul in het veld Name de naam van het rootcertificaat in, in dit voorbeeld 'AddTrustExternalCARoot' (http servers moeten hiervoor worden gecontroleerd in de tweede tab). Klik vervolgens op de OPSEC PKI tab.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

4. Klik op de Get knop en open het rootcertificaat bestand dat u van onze website kunt downloaden.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

5. Als gevraagd wordt 'Do you accept this certificate authority certificate?' klik dan op OK.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

6. Klik met de rechtermuisknop op Trusted CAs > New CA > Subordinate...

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

7. Vul in het veld Name de naam van het intermediate certificaat in, in dit voorbeeld 'Comodo PositiveSSL CA 2'. Klik vervolgens op de OPSEC PKI tab, klik op Get en browse naar het intermediate certificaatbestand. Klik op OK om dit certificaat te vertrouwen.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

8. Gateway ClusterVPNAddCertificate Nickname (bijvoorbeeld FQDN). Open de Apparaat Eigenschappen van het apparaat dat u wilt beveiligen met een SSL Certificaat, klik op Add om de CSR te genereren.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

9. Geef het certificaat een Nickname (bijvoorbeeld Xolphin of uwdomein.nl). Kies het intermediate certificaat dat u heeft aangemaakt. Klik vervolgens op de Generate knop.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

10. Als er een pop-up scherm verschijnt met de melding dat het niet ongedaan kan worden gemaakt, klik op Yes.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

11. Voer de gevraagde gegevens in op een enkele regel inclusief landcode.

DN:CN=voorbeeld.sslcertificaten.nl,O=Xolphin B.V.,L=Heerhugowaard,ST=Noord-Holland,C=NL

12. Klik hierna op Ok. Als u een Multidomeinnaam Certificaat aanvraagt klik dan op Define Alternate Names en specificeer deze als er om gevraagd wordt.

Check Point VPN Appliance - Aanmaken CSR

13. Klik op View om de CSR te zien, kopieer deze naar een teksteditor, bijvoorbeeld Kladblok.

Checkpoint VPN Appliance - Aanmaken CSR