BEA Weblogic - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Aanmaken CSR

1. Start de Certificate Request Generator door te navigeren naar https://hostname:port/certificate .
    Let op: vervang hostname door het IP-adres van de server, en port met de SSL poort van de server.
  2. In het CSR-scherm moeten de betreffende organisatiegevens worden ingevoerd. Hier kan tevens een wachtwoord worden opgegeven voor de Private Key (wat sterk wordt aangeraden). Indien deze optie wordt gekozen wordt er een conform PKCS-8 versleutelde Private Key aangemaakt.
  3. De Certificate Request Generator zal de volgende bestanden aanmaken (hier is www.sslcertificaten.nl aangehouden als voorbeeld):
    • www.sslcertificaten.nl-key.der - de Private Key
    • www.sslcertificaten.nl-request.dem - de CSR in binair formaat
    • www.sslcertificaten.nl-request.pem - de CSR in ASCII formaat, te gebruiken voor de aanvraag
    Deze komen te staan in de standaardmap waar de server in opstart. Beveilig deze bestanden zodat ze alleen toegankelijk zijn voor de root.

Het bestand www.sslcertificaten.nl-request.pem kan worden gebruikt voor de aanvraag.