Apple OS X 10.6 - Code signing - Foutmelding - No identity found

Het kan in enkele gevallen voorkomen dat, wanneer u een applicatie probeert te ondertekenen met de codesign-commando in Terminal, u de foutmelding "no identity found" krijgt te zien.

bash-3.2$ codesign -s programma.appprogramma.app: no identity found

Dit heeft een van de volgende oorzaken:

• U probeert een applicatie te ondertekenen terwijl u nog niet beschikt over een certificaat hiervoor.
  • U tracht een java-applicatie (.jar) te ondertekenen met het codesign-commando in Terminal.
  • U tracht een applicatie te ondertekenen met een door een CA ondertekend certificaat terwijl in Sleutelhangertoegang de optie Lijst met Ingetrokken Certificaten staat ingesteld op Beste Poging.

Om deze problemen te verhelpen:

1. U kunt het beste beginnen met een zelf-ondertekend certificaat; dit is voldoende voor testdoeleinden. U kunt deze handleiding volgen voor het aanmaken van een zelf-ondertekend code signing certificaat. U kunt op een later moment altijd nog kiezen om deze door een derde partij (een Certificaat Autoriteit) te laten ondertekenen.
  2. Voor java applicaties dient u het commando jarsigner te gebruiken. Meer informatie hierover treft u op deze Java pagina
  3. Door een bug in Sleutelhangertoegang werkt de Lijst met Ingetrokken Certificaten (CRL) niet goed. Om dit probleem te omzeilen:
    • Start Sleutelhangertoegang en open Voorkeuren
    • Klik op Certificaten.
    • Zorg dat de optie Lijst met ingetrokken certificaten op Uitgeschakeld staat.