Apple OS X 10.6 - Code signing - Aanmaken CSR

Deze handleiding omschrijft de benodigde stappen om onder Apple OS X 10.6 (Snow Leopard) een CSR te genereren en gaat ervan uit dat u al beschikt over een zelf-ondertekend code signing certificaat.
Let op: in verband met enkele problemen die wij hebben ondervonden met Safari raden wij u aan om het aanmaken van de CSR via Sleutelhangertoegang uit te voeren.

Om een Certificate Signing Request aan te maken en in te dienen:

1. Toets Appeltje-spatie om Spotlight te starten, en typ (de eerste letters van) Sleutelhangertoegang zodat deze geselecteerd staat, en druk op Enter (of open de Finder en navigeer naar Programma'sHulpprogramma's en dubbelklik op Sleutelhangertoegang).
  2. Selecteer de opties Inloggen en Alle onderdelen onder de Sleutelhanger- en Categorie vensters aan de linkerzijde. In het rechtergedeelte treft u nu een overzicht van alle beschikbare certificaten. Er moeten hiertussen drie certificaten staan, onder de naam die opgegeven is tijdens het aanmaken van de zelfondertekende Certificaat Autoriteit.
  3. Rechtsklik (of Control-klik) op de certificaat waar Private Sleutel achter staat vermeld (in de kolom Soort)en kies de optie Vraag een certificaat aan bij een certificaatautoriteit met 'NaamVanUwCertificaat'. Hierna opent de Certificaatassistent zich in een apart venster.
  4. Voer de volgende gegevens in:
    E-mailadres gebruiker: geef het emailadres op waarmee u wilt corresponderen met de Certificaat Autoriteit.
    Normale naam: geeft u de naam van uw organisatie op.
    kies de optie Bewaard op schijf.

klik op Ga door.
  5. U wordt nu gevraagd om de CSR ergens op te slaan; kies hiervoor een locatie, bijvoorbeeld uw bureaublad, en klik op Bewaar.
  6. Open uw browser en navigeer naar onze aanvraagpagina. Open het bestand wat u net heeft opgeslagen met Teksteditor; hierin treft u een lap code met de regels -----START CERTIFICATE REQUEST----- en -----END CERTIFICATE REQUEST---- ervoor en erna. kopieer de gehele inhoud (inclusief deze twee regels, met alle streepjes) en plak deze in het daarvoor bestemde tekstvak op onze website tijdens het doorlopen van de aanvraagprocedure.

Hiermee heeft u uw CSR aangemaakt en de certificeringsaanvraag ingediend. Na controle krijgt u zo snel mogelijk uw certificaat toegestuurd.