Mac OS X Server 10.7 (Lion) - Installeren SSL Certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Intermediate Certificaat Installatie

1. Kopieer het intermediate certificaat bestand naar de Mac server, en dubbelklik erop. Hier voert u de inloggegevens van het administrator account in om het certificaat toe te voegen aan de System Keychain.

Let op: Als u de foutmelding krijgt: the 'System Roots' keychain cannot be modified, dient u Keychain Access te openen, de System Keychain te selecteren en vervolgens sleept u het intermediate certificaat bestand in de certificatenlijst in de System Keychain (authenticeer u als administrator om de wijzigingen door te voeren).

2. Open de Server App, klik om de juiste Mac Server te selecteren voor de installatie van het SSL Certificaat en voer uw login gegevens in.

3. Bij de Hardware Sectie, selecteer 'Uw Server's naam' en klik op de Settings tab, vervolgens klikt u op Edit... achter SSL Certificate.

4. Kies het certificaat voor 'your.domain.com - Self-signed', klik op het tandwiel en in het drop-down menu op Replace Certificate with Signed or Renewed Certificate.

5. Sleep het bestand your_domain_com.crt in het scherm. Dit zal het veld “issued by” doen veranderen in Voorbeeld Root CA. Klik op de Replace Certificate knop.

6. In de Settings tab klik u op de Edit… knop achter SSL Certificate. Selecteer het SSL Certificaat voor uw domein en klik Ok.
    Nu ziet u dat het certificaat is uitgegeven door Voorbeeld Root CA.

7. Na ongeveer een minuut ziet u dat in de Settings tab 'SSL Certificate: your.domain.com' getoond wordt.

Uw SSL Certificaat is nu correct geïnstalleerd.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.