Apple Mac OS X Server - Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Kopiëren certificaat naar de server

• Login in de server als root.
  • Mocht de volgende folder niet bestaan op uw server, maak deze folder dan aan:
    /etc/httpd/ssl.crt/
  • Kopieer cert.crt in de bovenstaande folder.

Installatie van een certificaat

Om SSL op uw website aan te zetten volgt u onderstaande handleiding:

• In Server Admin, klik op Web en kies Configure Web Service.
  • Zorg ervoor dat Enable SSL support aan staat voor de gehele site.
  • Klik op Sites en selecteer de website waar u het certificaat op wilt draaien en klik op Edit.
  • Selecteer Enable Secure Socket Layer (SSL).
  • Klik op Edit Certificate File, plak hier de tekst van het certificaat bestand) en klik Save.
  • Klik op Edit Key File, plak de tekst van het key bestand (key.pem die u eerder heeft aangemaakt) en klik op Save.
  • Klik op tab om naar de pass phrase te komen. Vul hier de pass phrase in en klik op OK.
  • Geef de log file locatie op.
  • Stop en start de Web service.

Let op: Web Performance Cache is niet compatibel met SSL. U kunt niet zowel de Web Performance Cache als de SSL voor een specifieke website aanzetten. Indien u dit toch doet zal Apache niet starten.

point up