Apple Mac OS X 10.4 - Sleutelpaar exporteren uit Sleutelhanger

Alle certificaten / public keys, en hun bijbehorende private keys, worden opgeslagen in Sleutelhanger (Keychain). Het is mogelijk om ze te exporteren om ze zo over te kunnen zetten, dit gaat als volgt:

1. Open Sleutelhangertoegang (Keychain Access) en kies linksonder de lijst Sleutels (Keys).
  2. Selecteer de private key, rechtsklik (Alt-click) erop en kies uit het contextmenu de optie Export... .
    Let op: het bijbehorende certificaat, indien aanwezig, wordt automatisch ook geƫxporteerd.
  3. Geef in het venster een naam op en het pad waar het bestand moet worden opgeslagen.
  4. Geef een wachtwoord op om het bestand te beveiligen.

Het sleutelpaar is geƫxporteerd en kan worden overgezet.