Digitale handtekeningen

Met een digitale handtekening ondertekent u e-mail, documenten of software. Een ontvanger ziet hierdoor meteen dat een bestand van u afkomstig is en niet door derden is gewijzigd. Een digitale handtekening geeft zekerheid over de afzender en de inhoud van het bestand.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit?
We helpen u graag verder!
Contact met Xolphin

 • Type handtekening

  Wat wilt u ondertekenen?
 • E-mail

  Voor het ondertekenen van e-mail, documenten en het veilig aanmelden op servers en netwerken

  Met dit certificaat kan e-mail versleuteld en ondertekend worden verstuurd. De handtekening voorkomt het wijzigen van e-mails door derden en geeft garantie over de identiteit van de afzender. Het certificaat is eenvoudig te integreren in vrijwel alle e-mailpakketten maar ook in Microsoft Office en Open Office, waardoor u ook documenten kunt ondertekenen. Het certificaat wordt echter niet standaard vertrouwd in Adobe Reader.

  Meer over E-mail Signing
  E-mail

  PDF

  Voor het ondertekenen van PDF documenten zoals facturen, contracten, voorwaarden, formulieren en rapporten

  Een kosten- en tijdbesparend alternatief voor het schriftelijk ondertekenen en versturen van documenten. Ondertekende PDF bestanden worden standaard vertrouwd in Adobe Reader vanaf versie 7. Door het gebruik van de timestamping server van de CA blijft uw handtekening ook geldig nadat de geldigheid van uw certificaat verstreken is, waardoor de ondertekende bestanden jaren later nog steeds te controleren zijn.

  Meer over PDF Signing
  PDF

  Software

  Voor het ondertekenen van software applicaties en applets

  Een code signing certificaat ondertekent software applicaties en andere code. De digitale handtekening garandeert de identiteit van de afzender en voorkomt beveiligingswaarschuwingen. Ook wordt het direct duidelijk als de software door onbevoegden is gewijzigd. Door het gebruik van de timestamping server van de CA blijft de handtekening geldig nadat de geldigheid van het certificaat verstreken is. Code Signing certificaten zijn geschikt voor .exe, .ocx, .dll en .cab bestanden, Microsoft Authenticode Signing, Mirosoft Office VBA Signing, Adobe Air Signing, Apple OS X Signing en Sun Java Signing, maar zijn niet geschikt voor Driver en kernel signing.

  Meer over Code Signing
  Software
 • Soort handtekening

  Namens wie wilt u ondertekenen?
 • Individu

  Bijvoorbeeld:
  medewerker@domeinnaam.nl

  Dit certificaat identificeert een persoon binnen een organisatie.

  Individu

  Organisatie

  Bijvoorbeeld:
  verkoop@domeinnaam.nl

  Met dit certificaat wordt ondertekend namens een organisatie of afdeling binnen uw organisatie.

  Organisatie
 • 1 jaar
  123

  Geldigheidsduur

  Hoe langer de geldigheidsduur, hoe lager de prijs per jaar
 • Merk
  Type
  Levertijd (?)
  Prijs
   
 • Zakelijke Handtekening
  15 min.
  10
  • UTN/AddTrust rootcertificaat (?)
  • Verzekerde waarde $ 10,000 (?)
  • Jaarlijkse kosten
  • Kosten per jaar € 10
 • Zakelijke Handtekening
  1-5 dagen
  185
  • GlobalSign rootcertificaat (?)
  • Verzekerde waarde $ 2,500 (?)
  • Jaarlijkse kosten
  • Kosten per jaar € 185
Prijzen exclusief 21 % BTW.
De certificaten worden op rekening geleverd met een betalingstermijn van 21 dagen.
Alle certificaten ondersteunen zowel 128 als 256 bits encryptie.
Rootcertificaat Een SSL certificaat wordt altijd ondertekend door een bepaald rootcertificaat. Een webbrowser bevat een lijst met vertrouwde rootcertificaten, en vertrouwt hierdoor alle certificaten ondertekend door deze rootcertificaten. Oudere browsers ondersteunen soms niet de nieuwere rootcertificaten. Moet uw website ook oudere webbrowsers en PDA's ondersteunen? In het overzicht van rootcertificaten ziet u welke webbrowser welke rootcertificaten ondersteunt.
Gratis Extra Domein Comodo en GlobalSign leveren standaard certificaten met een gratis extra domein. Het certificaat beveiligt hierdoor een domein zowel met 'www' als zonder 'www' ervoor.
Gratis Heruitgifte Bij verlies van de private key geven we uw certificaat gratis opnieuw uit (een zogenaamde heruitgifte of reissue). We adviseren u wel om altijd een back-up van uw certificaat met de private key te maken, zodat u deze altijd snel zelf kunt terug zetten.
Ondersteunt oudere telefoons Browsers van mobiele telefoons en PDA's vertrouwen minder root certificaten dan gewone browsers. Dit geldt met name voor browsers van oudere PDA's en mobiele telefoons zoals Windows Mobile 2003. Verwacht u bezoekers via PDA's of mobiele telefoons? Vraag dan een certificaat aan dat standaard vertrouwd wordt door PDA's en mobiele telefoons. In het overzicht root certificaten ziet u welke browser welke root certificaten ondersteunt. Let op: de browser van Windows Mobile 2003 ondersteunt geen Wildcard certificaten.
Levertijd De levertijd geeft een indicatie van de benodigde tijd voor uitgifte van een certificaat tijdens kantooruren, nadat wij de complete aanvraag hebben ontvangen. Buiten kantooruren is de levertijd mogelijk iets langer, maar worden aanvragen wel gewoon verwerkt.
Verzekerde waarde Een garantiebedrag dat maximaal aan een eindgebruiker wordt uitgekeerd wanneer een certificaat wordt uitgegeven aan een onbevoegde partij, waarbij de eindgebruiker geld is kwijtgeraakt. De exacte voorwaarden voor het uitkeren van dit bedrag verschillen per leverancier. Voor zover bekend is dit garantiebedrag nog nooit uitgekeerd.
Medium waar certificaat op wordt geleverd Adobe verplicht dat PDF handtekeningen alleen worden geleverd op een beveiligd medium welke de private key beschermd. De hardware hiervoor dient te voldoen aan strenge eisen, zodat het certificaat niet in handen kan vallen van derden.
USB-token
Een USB-token wordt gebruikt voor handtekeningen waarbij er handmatig door de gebruiker wordt getekend.
Hardware Security Module (HSM)
Voor certificaten waarbij de ondertekening automatisch gebeurt, dient er HSM gebruikt te worden. HSM's zijn leverbaar als PCI kaart of in een serveruitvoering en dient los van de handtekening te worden aangeschaft.
Aantal signing events Het aantal handtekeningen wat contractueel maximaal met het certificaat geplaatst mag worden.